Tuesday, April 26, 2016

Teringinnya Nak Anak....

Salam semua..

Actually, aku still kat ofis lagi ni. Di sebabkan harini free sikit sebab baru je lepas release mark student untuk final exam yang hectic sangat, so aku pun nak menulis la kat blog ni. Dah lama rasanya aku tak berblogging since kerja sekarang ni yang boleh la dianggap stress dan menyakitkan kepala sikit..hehehehe...keje mana yang tak stress ye dakk...hihihi~

Bila aku tengok-tengok kat facebook kan sekarang ni ramai sangat yang share pasal anak. Gambar anak, keletah anak, baru pregnant dan sebagainya. Aku pun teringin sangat2x nak anak sebenarnya. Dari masa sebelum kahwin lagi dah berazam nak bunting pelamin tapi belum rezeki lagi kot..hehehe..

Kadang-kadang jelez gak tengok orang main dengan anak, beli mainan comel2x untuk anak dan sebagainya tapi nak buat camne...nanti la kot ada..huhu

Tahun ni dah masuk tahun kedua aku berkahwin...simptom untuk pregnant sikit pun tidak kelihatan...sedih sangat tapi seklai lagi..nak buat macam mana....

Sekarang ni pun tengah stress keje...boleh dikatan setiap hari stresss sangat2x tapi bertabah je la..ingtkan nak berhenti kerja..nk try untuk pregnant dan nak hilangkan stress tapi kalau berhenti kerja...duit? nak harap suami...macam...hurm...xpe la..usaha sendiri je la lagi baik dan lebih baik bertabah je la..walaupun terasa stress sangat2x macam bagai nak gila pun ada....

Haritu aku ambil cuti sebab nak scan sebab dapat scan free kan...diorg ckp rahim takde pape..tapi ntah la...nk tahu lebih lanjut kene la pergi ke pakar sakit puan...

Tak tahu la apa masalahnya..tuhan saja yang Maha Mengetahui..nasib baik dapat mak, abah dan mertua yang memahami..takde tanya apa-apa..takde paksa-paksa...suami pun buat masa sekarang ni masih ok lagi..BUAT MASA SEKARANG NI YEE....hurm..ntah la..memang la serah saja pada tuhan...Tuhan Maha Mengetahui tapi hurm...takpe la..ALLAH KNOW THE BEST....


Sorry la tertaip panjang pula...bak kata student aku- akhirulkalam....kalau nak habiskan esei dia masa final exam haritu...hahaha..chinese student tu yang tulis camtu tu...boleh pulak diorg tulis esei letak perkataan camtu..huhu....eh..tertulis panjang lagi sikit pulak....hahaha

wassalam...

Monday, February 29, 2016

Hala Tuju Kehidupan..

Salam semua...

Harini tetibe lak terpikir nak cerita tentang hala tuju hidupku selama ni..huhu..

Actually..dulu masa sekolah aku takde matlamat pon..blaja pon sbb parents suruh..kalo tak..malas aku nk blaja..but thanks to my parents yang suka memaksa aku blaja la..kalau tak mesti lepas spm aku dah kahwin dah...takde la dpt masuk universiti mcm skrg ni...hahahaha

Dulu PMR aku dpt straight A..tu je la strainght A yang penah aku dpt dlm hidup aku ni sbb aku malas blaja..hahaha...dpt straight A pon sbb aku ntah la..xtaw la nape masa aku form 3 dulu...rajin sikit kot..hahaha...bila dpt result parents aku suruh amik sains tulen..ye la...dah dpt score semua A kan...tapi aku lebih minat automatif..aku nak amik mechanical kat sekolah teknik....tapi parents aku marah kaw..kaw punya laa sbb dpt straight A tp nk pegi sekolah teknik lak..so, pergi la aku kat sains tulen...

Spt yg dapat aku jangkakan..aku mmg tak boleh bawak subjek sains tulen..bio,fizik,kimia semua ke lautan pasifik...add math lagi laaaa..muka aku je muka selalu tak lulus..hahaha..sbb aku malas nk mampus kira math ni...nk ingt formula pon makan tahun baru minat..so,aku pon blaja je la..bedal la tak lulus pon...

Nasib baik spm ok la...tp tak dpt tawaran mana2x sbb sains tulen aku teruk gilerrrr...jadi aku nk apply web and graphic animation sbb aku minat giler kartun and semua bende kaler mengaler dan juga graphic...tawaran dah dapat dah...tp parents aku suruh pegi amik sains jugaaaaaaaaa...so, blaja la aku biotech satu semesta kat private university...

Tgh blaja kat private university tu..best giler la sbb aku mcm dh dpt pick up kimia,bio pon ok cuma fizik aku cukup2x makan jea...tp ok la...ingtkan biotech la hidupku...tgk2x dpt tawaran 2nd intake for asasi law uitm...

My parents bg peluang kat aku nk pilih sama ada biotech or law in ipta...aku dgn berat hatinya pilih ipta sbb xnk bebankan parents dgn belanja besar kat private university tu..dgn tgk mak aku punya bangga anak dpt masuk ipta..so...blaja aku di ipta.....

Bila aku blaja law...aku sedar otak aku bukan otak lawyer..lawyer burok aku boleh..peguam..aku cannot goooo....so,bila upu utk pilih university lepas abes asasi..aku hentam la letak jadah ape punya kos tah..tulis je main suka2x hati..

Kalau ikutkan result asasi mmg ngam la dpt kos international relation...aku yg xtahu bende ape tah kos tu..terjah je la blaja...

Bila dh abes degree my dad tanya..nk masuk army tak? Hati aku mmg nakkkkkk sgt2x tp mase tu aku kan dh kapel...syg dan tambah bodohnya aku..pegi ikut la kehendak pakwe aku tu..dia tak nak aku masuk army...so, sambung blaja la..jadi terbelajar la aku amik master kat ipta...

Yang bodohnya pulak...bila dh bodoh dgr ckp pakwe tu..pakwe tu pulak main girl lain...dia tinggalkan aku lak...slumber badak dia je gi kat perempuan lain...

So,aku yg tak berapa nk frust ni pon abeskan la blaja tu...bergolok gadai demi segulung master...tgh2x blaja..jumpa pula suami aku skrg ni...dia byk tolong aku mase blaja dulu...tolong masa aku saket..masa aku lapar dia belikan makanan...dan masa aku bosan dia ade jee..hahaha

So,lps blaja keje la aku tah ape2x punye keje sbb mak aku dh bising aku dok lepak rumah lama sgt...so, keje la macam2x...keje company,butik,RA..dan macam2x lagi la...lepas tu kahwinnnn...

Dah kawen...aku sbnrnye tak nak keje...nk lepak duk rumah...tp husband aku lak suruh keje..haih..so,keje je la aku..tp bila dh keje dia bising lak aku tak byr byk bende...susah2x..ade ke patot aku yg byr semua bende...tak patot..

Rasa macam ntah laaa...skrg takde anak lagi...org pon dh duk tanya2x...haih...cuba la faham aku stress taw...aku stress dgn semua bende..aku stress dgn hidup aku..

Ntah la..just go with the flow..biar tuhan yang menentukannya....amin...

Friday, January 1, 2016

Happy New Year 2016!!!! :)

Salam semua...cehhhh...mcm ade orang bace blog aku lak..hihi..

Dah tahun 2016 rupenye...selamat tahun baru semuaaaaa :)

Kejap je dah tahun baru kannn??? Rase mcm baru semalam je baru abes spm...sedih2x result tak bagus..duk umah mak dgn abah...tup tup...dah 2016..dah kawen dah pon...anak je belum ade lagi...tahun 2016 kot baru ade..hihi...

Tahun 2016...agak mencabar bagi aku sebab career baru...rumah baru...tempat baru....Baru nak blaja hidup kat tempat baru sebab baru pindah...huhu...

Harap tahun ni lebih baik daripada tahun lepas dan dipermudahkan segala-galanya...aminnnn...

Semoga tahun ni dapat la baby sorang..hihi 😁😁😁

Sunday, December 13, 2015

I love my husband =)

Salam semua,

Woahhhh..dah lame aku tak berblogging...arini tajuk gedik sket..hahaha

Arini tetibe je aku nak stalk my ex-bf mase join palapes ukm dulu..hahaha (ape kaitannya dgn tajuk aku ni? Haaa..bace la sampai abes kalo nk tahu..hihi)

Tetibe lak aku rajin nak stalk ex-bf aku tu sbb aritu macam termimpikan dia...tetibe lak masuk mimpi kan..hahahaha...tetibe je...

Nk stalk fb takut..takut hati terlukaaa...hahaha
so, i stalk la instagram dia...

Stalk punya stalk...i feel so thankful sbb dpt kawen dgn my husband..alhamdulilah..

Walaupun kadang2x ade je yg tak kene dan aku kadang2x merungut pasal my husband tu tp aku rasa my husband is the nice person in the worldd!!!!

Tibe2x aku terfikir..kalo aku end up kawen dgn ex-bf aku tu, dpt ke dia layan aku mcm husband aku layan aku skrg ni?

Hurm...rasanya my husband lagi bestttt!!!
Sempoi,sporting,matured even kadang2x mcm bebudak sket but also baik wlpn tak romantik dan garang..hahahaha

Aku bukan la nk puji husband aku melebih sgt but rasanya mmg dah ditentukan tuhan kot aku berjodoh dgn dia...dulu masa kawen pon tak plan..tetibe je kawen..hahaha (bukan kene tangkap basah taw...semua ni ayah aku punye pasal la..orang datang nak merisik,dia terus tetap tarikh nikah..adoyaii..haha)

Takpe la..harap2x jodoh berpanjangan sampai ke jannah dan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah...aminn

Hepi incoming first anniversary sayang...yeay...alhamdulilah..dah setahun menempuh pelbagai rintangan bersama....harap2x kita dapat bersama lagi pada tahun2x yang akan datang dan sammmpai ke syurga....aminnn aaamin ya rabbal alamin =)

PS: Love you Mr. Arrogant =)

Saturday, September 19, 2015

Apa la aku nak jadi 10 tahun akan datang...

Salam semua,
Hihi..sekali lagi bajet ade orang nk bace blog aku ni..hahahhhaha...

Hurmm..tetibe je terpikir...ape la nak jadi dgn aku ni 10 tahun akan datang ek?

Sekarang ni pin keje biasa je tp alhamdulilah...cukup semuanya..

Tapi biasa la sbg manusia biasa la...mesti la tertanya2x bila la nk dpt keje yg sama dgn kelayakan mase blaja dulu..

Yup..mmg dah blaja sampai master tp skrg keje biase2x je dulu...takpe la..syukur...

Tp tu la...bile keje biase ni orang mmg selalu pandang rendahkan mcm kite ni blaja sampai spm je...

Penah aritu boss aku ckp kat ade la kat sorang sosial marketing ni yg aku pandai translate bm ke bi...dia tgk aku ni mcm orang bodoh je..mcm...ye ke? Betul ke budak ni boleh buat..haish...saket hati pon ade gak tp sabar je la..kite buat je keje kite...

Pastu skrg ni tgh buat keje yg mmg taraf spm la...org lps spm pun boeh buat tp sabar je la...buat je la..dah ni je keje yg dpt...nk buat camne...

Sampai ade org tak percaya yg aku ni dh ade master..nape ek? Hurmm...nmpk mcm bodo sgt ke? Kadang2x pikir camtu la...hurm..sabo je la..

Bertabahlah akma....berserah n berdoa je la kpd Allah smg dpt keje yg lebih baik...redha je la..Allah tahu ape yg lebih baik utk diri kite ni.....

Ok la..slmt mlm n have a nice day....

Thursday, September 3, 2015

Aku dah kawen ke ni?? Betulkah??

Salam semua....rasenye dah bertahun aku tak update blog ni..dah bersawang dah...Sejak daripada tahun lepas lagi org suruh update gmbr kawen dengan tunang tp xde mase laaa nk update..ni pon baru je rajin nk update ni..maap ye semua (ceh..bajet ade org je nk tgk blog aku ni) hahahahaha...
Okay...sekarang aku nk update pasal gmbr aku kawen tahun lepas...tgk la..bg sesape yg nk tgk la...hihi 

Aku campur je semua gambar..hihi...maap la sbb tak tersusun sgt sbb aku main letak je gmbr..aku update gune henfon ni..

Gambar yg aku pakai gaun putih krim2x tu time aku nikah 
Gambar yg aku pakai baju pink tu time bersanding..hihi 



Pelamin sanding


Time sanding




Pelamin nikah



Tempat aku duduk time nikah




Homemade hantaran kawen..aku dgn mak aku buat sendiri taw :)



Again....pelamin nikah



my dad :)



Bincang ape la tu denga tok kadi :)



Nikah time..hahaha


Batal wuduk



mas kawen..mahal woooo~



Love tak jadi sangat dan aku tersangat la gemokkk!!!
Tak diet pon~


Selesai dah nikah~



Me and my adik2x :)




Me and my husband~



Me and my besties, Helwa dan ade ramai lagi datang aritu..tenkiu semua :)



Sanding time~



My familia :)





P/s: wlpn dah nk deat setahun kawen..masih belum ade tanda2x kehamilan lagi..takpe la..still on going..akan datang insya'allah....


Now is HONEYMOON TIME!!! :)








Friday, April 3, 2015

Mencari Hijabster~

Salam semua,

Currently looking for hijabster for our Raya Collections.

ade sape2x yg berminat tak? kalo ade tahu sape2x yang memang dah lama terjebak dangan dunia fashion dan tahu sape2x atau nak cuba sendiri..boleh la letak email korang kat bahagian komen ye..


Thank you.


p/s: saya tak memiliki butik tapi sedang tolong bos saya. Saya hanya designer yang baru belajar je..hehehehe~

Monday, March 30, 2015

2015

salam semua..

dah bersawang dah blog aku ni sbb dah lame giler tak update.

skrg tgh busy...busy sgt sbb skrg dah jadi isteri orang..

gambar..nnti la aku share sbb gmbr mase merisik aritu pon aku tak upload2x lagi daripada tahun lepas..hahahahahahaha =P


actually aku tgh keje ni..sempat lagi update blog..

ok laa...nnti je la aku update lagi...adiosssss

P/s: Doakan yang baik2x..pikir yang baik..insya'allah segalanya akan menjadi baik2x saja...insya'allah..amin~

Friday, August 22, 2014

gurgelish gurlish..hahaha~

Salam semua...


Sebenarnye saje je letak tajuk tu sbb kadang2x aku feel amaze n suke sgt tgk org yg girly and gegerl ni...suke sgt tgk...kekadang ade feeling gak nk jadi cute, cantik and stylish mcm diorg but diorg ade byk duit...boleh la kan...huhu...

nk jd fasionista kne ade duit...baru boleh shopping....beli beg jenama n cecantiks...kasut cute and baju yg vavavom sgt stylish because bile aku tgk je barang yg cecantiks ni...harga beh tahan la mahalnyee...huhu...aku no dah la jenis berkira...mahal satu sen pon aku kalo leh tak nak beli...kalo beli pon sbb dh terpengaruh or terjebak dgn kwn2x aku...hahahaha...

tp sbnrnye so jelly gak tgk org lawa2x ni...pakai kasut brended...pilih baju n tudung stylish...orgnye pon cantiks sgt...bile compare with me...hurm..jauh panggang dari api...aku  suke gak bende2x cantik ni but spt yg aku ckp la...aku ni kedekut sket orgnye...hahaha...kalo beli nk beli handbag selalunye aku tgk design dulu..then kalo harga murah aku akan beli la...kalo mahal tgk gak la..kalo jenama tu aku mmg betul2x teringin baru aku beli...hahaha...tu pon kalo beli handbag selalunya bile dh kne bebel dgn mak aku baru la aku beli...kalo tak...sampai forever aku pakai satu handbag tu je la...hahahaha....

dulu...aku takde la gegerlish sgt...lebih kpd tomboy...pakai pon sempoi n simple je...selalu pakai tracksuit dgn sweater je...hahaha....klo beli skirt or baju pon semua tak cantik...org pon tak akan pandang langsung lah aku ni..mmg xde stail...tp aku mule berubah jd gegerl secara serius kerana seseorang sbb dia selalu kutuk aku...xde stail la...ape la...bile aku dh berubah...dia pon pelik la pulak..hahaha...padan muka....ko gak kne layan kerenah aku masuk sepuluh kedai satu ari...hahaha....last2x ko gak ug penat...tu la...sape suruh. ..nk sgt aku berubah jd mcm gegerl yg stylish kat luar sane tu....hambek ko...hahahaha

Tapi...tu la...teringin sgt nk pakai baju cantik2x mcm org yg aku nmpk semalam..dah la mmg orgnye cantik...pandai bergaya lak tu...hurm....teringin gak tp aku xde duit lorh...aku mane ade org kaya yg nk tanggung aku...bf pon tak kaya....hurmm....nk mintak dgn parent...segan...ape pon tak boleh..hahaha

Secara kesimpulannya...jd la diri sendiri...kite akan dpt tgk org tertarik dgn luaran kite ke atau sbb perangai kite yg baik...so, kalo org tertarik dgn kite sbb akhlak kite...org tu akan lebih menghargai kite and akan lama duduk dgn kite kan....kalo org tu tertarik dgn luaran. ..dh tua kerepot nnti, dia cari anak ayam muda2x yg cantik gebu la pulaks...haa...tu yg susah tu..hahaha.. (sbnrnye mmg nk style2x gak tp takde duit..wuuu...huhu)

jadi..majulah sukan utk negara....trimass...hahahaha


p/s: yg kejutan di hari raya tu...aku mcm mls nk updates...nnti kalo rajin lain kalilah aku updates ek...bubyeeee!! (Bajet sgt...mcm la ade org nk bace blog aku ni...hahahaha)

Monday, July 21, 2014

raya~



salam semua..

raya nanti
insya'allah ade kejutan

tungguuu

hehehe

tu pon kalo rajin nk update la

huhu

bye!

Thursday, June 5, 2014

life is so easier back then.....

Yup...dulu hidup mmg sgt senang...ape pon tak payah nk pikir...ape yg aku rase betul aku buat je tanpa pikirkan kesan dan akibat...ape aku nak...mesti dapat...mesti kene ade...mesti boleh...mesti nak...sampai kawan2x aku mase belajar dulu ckp aku org senang...aku org kaya...aku byk duit but it is not...aku anak org biase2x je...cume aku ade sikit perangai yg mana kalo aku nak...aku tetap nak jugak walau ape pon terjadi...nak gak....so that is my life back then...so much easier....so much fun...nothing to worried about...

until.....

Now...I don't have any friends...my parents away...I am living alone and facing the life on by my own....sorang2x je....kene hadap semua ni...keje yg tak setimpal dgn kesusahan mase belajar dulu...belajar punya la pecah kepala...siapkan assgmnt...tak tido mlm study...maintainkan cgpa supaya tak dpt bawah 3.00...then I realized. ..all this thing is a shit...buat penat je belajar tinggi2x tp I got nothing...ape pon xdpt...kne hadap susah sorang2x..keje pon keje ape je...tak setimpal..I'm 26 n don't have any keje tetap...what a shit....what gonna be my future...mase depan aku gelap...terasa gelap sgt2x...aku tak nmpkmase depan aku....adekah ia masih wujud lagi? Kenapa begini jalan hidupku...bukan nk salahkan takdir tp ape yg aku dh buat sampai tersalah pilih jalan...jalan yg mempunyai mase depan yg gelap....why?

Terasa diri tersgt bodoh walau dh dpt segulung ijazah...terasa diri tak berguna walaupon dah jejak university....why? Ape matlamat hidup aku? Kenapa aku jd camni? why? Why?

Monday, June 2, 2014

unisel

Salam semua...

kat waiting comment aku ade byk org komen kat post yg aku unisel dan ape tah la tu...aku pon tak dpt nk share link sbb pakai fon je update blog ni...aku pon tak sure la dtgnye komen tu dari spam or org sbnr..ok...aku nk bgtahu kat korang semua yang mana aku cume duduk satu semester je kat unisel tu..pastu aku dpt tawaran g ipta..so..kalo ade ape2x inquiry aku mmg tak tahu...kalo nk tahu gak pegi la check sendiri kat laman web unisel tu n call org yg berkenaan sbb aku mmg tak tahu..aku masuk sane pon dulu umo baru 18tahun..tak tahu pape beb...follow the flow je...so..bg sesape yg nk masuk unisel tu dipersilakan la tp check betul2x sbb skrg unisel dh tak mcm dulu dah..tenkiuuuu....

bye...

Monday, March 3, 2014

Happy Anniversary =)

Hahahaha....salam semua...

dah lame kan aku tak berblog...sejak keje bertimbun ni dh lame la aku tak berblog...mcm dah malas dah..tapi aku gagahkan gak la..sebab dah lame kot aku tak berblogging..


okeh...
arini ade cite best...

arini merupakan anniversary aku dan dia selama setahun kapel..hooyeh...(tu pon nk serinok kan..hahahah)...

Ye la...selama ni mane penah aku kapel sampai setahun..haha...ni la first time dpt kapel lame...semoga berkekalan sampai ke jinjang pelamin dan ke syurga....amin...


hurm...tp yg sedihnye..xdpt nk celebrate...sedih...dia busy. ...xpe la...nk wat camne kan...sabo je la...

okeh..nk bgtahu tu je...

okey...babaiiiiii.... =)

Monday, January 13, 2014

jodoh pasti bertemu....




Andai engkau tahu...
betapa ku mencinta...
selalu menjadi kandung isi dlm doaku..

ku tahu tak mudah...
menjadi yang kau minta...
Ku pasrahkan hatiku..
takdirkan menjawabnya...

jika aku bukan jalanmu...
Ku berhenti mengharapkanmu...
jika aku memang tercipta untukmu...
ku kan memilikimu..
jodoh pasti bertemu....

12 Januari 2014

Salam semua..

wah...dah 2014 dah..
pada tarikh inilah aku dilahirkan

12 Januari 2014

Kini aku dah 26 tahun....hari lahir aku same dgn mak aku..huhu..
tiada apa yg menarik pon...rase bila umur semakin tua...dah semakin kurang nak berenjoy...rasa biaae je...byk mslh yg perlu di fikir dan di selesaikan..

pada tahun ini juga...genap setahun aku kapel dgn bf aku...first time in my life aku kapel dgn org sampai setahun..selalunye kejap je...Harap2x hubungan aku dgn bf aku yg skrg ni akan berkekalan sehingga ke syurga kalau boleh la..harap sgt2x..amin...


bercakap pasal syurga dan alam yg lagi satu....aku mcm ade perasaan lain mcm...perlukah kite takut dgn dunia yg lg satu tu...tapi aku mmg byk dosa..wuuu...ruhanku...ampunilah segala dosa-dosaku. ..amin

Friday, December 13, 2013

Kahwin..kahwin..kahwin...

Salam semua..

skrg dah bulan Disember kan...
dah ramai kawan2x aku yang dah kawen..
Semua my ex-bf pon dah kawen....yang dah bertunang pon ade....
semua dah melayari kehidupan baru bersama pasangan masing2x..
wahhh.....tahniah korang2x..

Sbnrnye...tipulah kalau aku cakap aku tak jelez..
aku jelezz sgt2x...kawan karib aku dua2x dah mengandung..
kawan2x yg lain pon dah ade anak dah..
cemburu sgt tgk mereka2x tu..huhu..

Aku??
hurm...tak tahulah...
ade terfikir gak nk kawen bile tgk kawan2x semua dah berumah tangga ni..
tapi tak tahulah bila masanya aku nk melayari bahtera rumah tangga ni...
jeleznye tgk diorg...
bile la nk sampai time aku ni..
lambatnyeee...

hurm....

T___T

Sunday, November 3, 2013

LIFE~

salam...
konvo telah seminggu berlalu tp serius...aku tak rase mcm best pon  konvo tu..tak tahulah kenape...tp takpe la...konvo is konvo...dah lepas pon...

skrg...
aku sedang belajar utk hidup...hidup sendiri...
tanpa teman2x rapat...tanpa sesiapa pon...mak ayah jauh..nk harapkan bf..dia pon asyik sibuk..busy dan sibuk..hurm....

aritu jumpa kawan se-universiti aku...best gak jumpa org yg kite kenal kat kawasan yg kite tak tahu sgt ni...
tp aku sedang belajar..belajar utk tempuhi segalanya sendiri...sendiri dan sendiri..

mungkin ini mengajar aku erti berdikari...

ye...aku ingin berdikari semampu aku...

tuhan..kuatkan aku....

Monday, October 21, 2013

stresss!!

Salam, semua...

Ye...aku da keje tp xde la keje tetap...keje biasa je tapi..stressssss yg amat...esok aku
kene ngadap lagi semua tu...stressnyeeee!!

Skrg aku dok umah sewa...sgt tak best...nk balik rumah T___T

Wednesday, September 25, 2013

Hurmmmm~

hurmmm

semua rase dah takde dah

ape yg di fikirkan di minda
dah tak sama dgn hati

duhai hati

bertabahlah

jika sejarah berulang kembali
redha lah

saket tetap akan di rasa
tak mungkin rasa saket itu akan hilang
sampai bila2x pon takkan hilang

saket pedih perit

semua di rasa

tak apa lah
ada hikmah di sebalik semua ini

redha je lah

ketentuan ALLAH lebih baik 
Perancangan Allah lebih baik

redha je la

T___T

p/s: kalo takde rumate ni mmg dah bergenang air mata ni...mesti banjir terus bilik ni...T__T

Saturday, September 14, 2013

Ape bende tu ek?

salam, semua..

hurm..
smlm aku tido agak lewat
nk pegi tandas lak tu
so, pegi la tandas
ade anak kucing comel sgt2x
main2x kucing jap
pastu masuk bilik

mmg da rase lain mcm mase main kucing tu
mcm ade "something"
tp dibiarkan je
positifkan je minda
malas nk pikir bende2x makhluk halus ni
dia pun makhluk ALLAH jugak kan
huhuhu

pastu gi la tido
mmg rase "something"
tp still pedulikan
bace doa byk2x
pastu tido

tibe2x aku terbangun lak sbb rase mcm tersentak
cube bukak mate...
tgk kiri, kanan takde pape
sambung tido balik

bile bangun esok pagi
lutut belah kiri sakit
ade lebam kat atas lutut tu

aku mule pikir
ape ek?
ade terlanggar ape2x ek?
lupe la
mcm ade terlanggar sesuatu tp aku lupe

hurmmm
ntah la
malas nk pikir
skrg ni penyakit lupe sering menyerang aku
selalu terlupa
terutamanya tarikh
mmg selalu lupa la
huhu

harap2x mmg takde ape2x la
sbb takde pape kot..
tapi still curious
ape bende tu ek?
hurmm...
huhuhu

till the next entry
bye 

=)

Tuesday, September 10, 2013

Obstetrics and Gynecology Doctors~

Salam semua..
Aku baru je abes tgk cite korea ni

Obstetrics and Gynecology Doctors




cite pasal OBYGYN
pasal saket puan
dan pediatrics pon ade gak
pediatrics tu pasal bayi dan kanak-kanak

ye la
dah ade ibu2x mengandung
mestilah ade pasal kesihatan bayi dan kanak2x gak kan

cite ni sgt2x best!!
highly recommended
tak bosan
best sgt2x


 Bagi org perempuan
mereka dapat tahu dgn lebih lanjut
pasal diri mereka sendiri
contohnye dalam cerita ni ade cerita pasal stomach cramp
kalo cramp mcm sengugut tu
dan saket sgt2x
padahal bukan waktu period pon kan
mungkin ade mslh di situ
mungkin ade fibroid 
atau masalah kat rahim
jgn main2x
boleh kne buang rahim taw
takotnyee

hehehe

dan ade byk lagi informasi
dan semuanye betul
berdasarkan fakta 
sbb yg tgk ni adik aku yg blaja medic
terms dan kes2xnye semua betul
kalo aku tak paham mmg tanye dia la
dia yg pengaruh aku tgk cite ni
hahahaha

aku takleh tinggal 1 episod pon lepas tgk kali pertama
memang best sgt2x la

pastu dalam cite ni
aku minat dia ni
hehehe


dalam cerita ni nama dia
Doktor Lee Sang-Sik
dia ni pakar Pediatrics
kire doktor pakar kanak-kanak la
sgt penyanyang
sgt sukekan budak2x dan comel je
bila dia betul2x
take care 
Doktor Seo Hye-Yeong
bile dia dah taw
yang doktor tu pregnant
sweet sgt
tolong masakkan makanan utk Doktor Seo tu
wahh..best betul
hehehe



ni la Doktor Seo Hye-Yeong tu
kire heroin dalam cerita ni la

cerita ni memang sgt2x best
aku suke sgt2x

lately,
aku mmg sgt2x suke dgn cerita berunsur medical ni
dulu tgk cerita brain
pasal saraf otak
wahh
best giler
hehehe

tapi cerita ni memang best2 sgt2x lah
rating aku bg 9/10
dan
4.5 bintang

memang best la
kalo nk tgk cari online atau tgk kat youtube je
hehehe

slmt menonton

bye 
=)

P/S: Arini last dok rumah..rase sedih la pulak..wuuu =(