Tuesday, April 18, 2017

Life..

Life: How's life??
Me: Life suckssss...worstttt😭😭😭

Kerja bertimbun-timbun..stress...work overload..huwaaaaaa😭😭😭

Hope i will finish all my works on time..if nott...die laaaa😣😣😞

Friday, April 14, 2017

Alone =(

Salam semua....

cehh..macam ade je nk baca blog aku ni..hahaha

Hurm...ntah la..sejak akhir2x ni aku rasa alone sgt...Lonely...rasa yg ade dengan aku pon cuma tuhan dan baby dalam perut ni. Hari2x berharap supaya baby dalam perut ni dilahirkan dengan selamat ke dunia ni.Korang doakan aku la ea....


Terasa..

Ntah la...sebab aku ni tengah pregnant ke ape..aku cepat sgt terasa skrg ni...terasa sorang2x..baru aku tahu aku mmg betul2x keseorangan..yang mcm aku ckp td tu la..yg ade dgn aku ALLAh dan baby dalam perut ni je..suami jauh..PJJ dah masuk 3 tahun dah..walaupun setiap hari telefon tp perasaan tu tak sama bila dia ade di sisi.

Rasa Down...

Down sgt2x sebab semua kne hadapi sorang2x...family pon sejak dah kawen ni dah macam tak peduli dgn aku dah..mentang2x la aku mmg jarang balik sbb ye la dah ade suami kan...so, diorg pikir dah ade suami ni aku ni dah out of the list...maybe diorg fikir aku dah kawen ni sepatutnya suami aku la yang kene jaga aku tapi takkkk...suami aku lak tak fikir camtu..dia pon harap aku buat semua sendiri je..berdikari katanya...berdikari ape kalau semua nk kene pakse tolong baru nk tolong???

Harap kuat..

Aku harap aku kuat la..demi baby dalam perut ni...supaya dia tak rasa mcm ape yg aku rasa ni...
doakan la supaya baby dalam perut ni selamat dilahirkan ke dunia ni..aku dah takde sesiapa dah..
walaupun semuanya masih hidup tp rasa mmg dah mcm seorang diri je kat dunia ni...


Cuma boleh harapkan baby dalam perut selamat je dan jadi bestfriend aku..peneman aku dan membuatkan aku rasa mcm diperlukan dan wujud..

Harap baby selamat la dalam perut ni..hari2x aku risau...sebab aku cuma ade baby ni dan Tuhan je..yang lain..hurm...ntah la..xtahu nk ckp camne..

Bersabar dan bertabah je la... = (

Monday, March 27, 2017

Kejayaan dan Kegagalan

Hurm...baru je bace kisah seorang yg gagal pada mulanya akhirnya berjaya pada kehidupan masa kini...

tetibe terfikir tentang diri sendiri yg semakin berubah dan semakin gagal ni..

Dulu upsr,pmr, spm...semua result ok...takde yg gagal...masa time belajar pon result kalau tak study pon cgpa tak penah bawah 3.00...

Tapi skrg..bila time keje mcm semua tak reti...mcm semua gagal...mcm semua tak tahan...why??? why???

Sebab skrg hidup sendiri dan dah takde pendorong kejayaan hidup ke aku semakin gagal ni...semakin malas ni??

Mungkin...sbb dulu...mak..abah sentiasa di sisi sbg pendorong hidup...kalau malas..ada yg ingtkan spy rajin...ade yg nasihat tentang kehidupan..ade yg bg motivasi...

Sekarang??? rasa mcm terkontang kanting hidup sendiri...sbb dah terbiasa tak berdikari ke aku jd camni???

Jadi semakin gagal...semakin merundum...semakin teruk..tak bagus mcm dulu...

kenapa??? dah semakin fed up dgn kehidupan atau motivasi diri dah semakin hilang?

aku pun tak dpt jawapan tu...skrg tgh fikir...harap bila baby lahir nnti dptlah aku uruskan sendiri walaupun skrg masih terkapai2x...

aku masih belajar...tuhan..tolong aku..😢😭

Thursday, March 23, 2017

Sebab kesihatan ke???

salam,

Hurmm..byknyaaaaa keje tertangguh disebabkan masalah kesihatan.

Akibatnyaaaa..stressssss...haihhh..

sabo je laa...

ok..nk tulis pendek je sbb mmg tgh stress betul ni.. hahahaah

bye

Stressnyaaaa!!!

haih....

Stress rasanyaaa...

stress keje dgn stress rumah tangga, kehidupan pon stress gak....

dah hampir nk sakit jiwa dah ni..

hari2x cakap dengan dinding jeeee

nasib teringat ade blog ni...boleh la luahkan perasaan sikit tapi hurm..stress tu masih ada laaa...

sabo je laaaaa...

stressful life..arrgghhh!!!!


What to do if you’re feeling like shit

When you’re feeling shitty, you might have the urge to lash out at someone, even if they had nothing to do with your feelings. Here are some ideas that might stop you from blowing up and help you get to a happier place.
Get informed. Once you figure out what might be causing you to feel shitty, you can do something about it. On the ReachOut site, you’ll find tons of info on different issues, including depression, family and relationships. You’ll also find suggestions on how to manage your feelings and where you can get help.
Talk to someone. Talking to someone you feel comfortable with, like a friend, teacher, parent or counselor, can be a great way of expressing your feelings. These people might also be able to help you identify why you are feeling shitty and work out strategies for dealing with it.
Chill out. Sometimes getting some space away from what is making you feel this way or a change of scenery can be helpful. This might include going for a walk or listening to your favorite music, reading a book, going to the movies, or whatever works for you.
Express your feelings. Writing down your feelings or keeping a journal can be a great way of understanding your current emotions in a particular situation. It can also help you come up with alternative solutions to problems.
Express your feelings in a way that won’t cause bodily damage to yourself or another person.  Try yelling or crying into a pillow, dancing round the room to loud music or punching a pillow.
Post in the forums. You can also share your struggle anonymously in the ReachOut forums here in a non-judgmental space and get support from others who have been where you are and gotten through it.
Get creative. Find things to do to distract yourself from feeling shitty and that get you thinking creatively. This can include drawing a picture, writing a poem, or playing a game. Even though you might not feel like it at first, even a little creativity might be enough to shift your mood.
Take care of yourself. Feeling shitty may be your body telling you it needs to take time out, and pushing yourself physically might just make things worse. Take time out to spoil yourself by doing something that you usually enjoy. Even though you might not feel like it, exercising and eating well can help. Getting plenty of sleep is important, too.
Exercise helps stimulate hormones like endorphins, which help you feel better about yourself. If you haven’t done a lot of exercise before, it might be a good idea to start doing something small a couple of times each week, such as a 15-minute walk or two or three laps in a pool. Visiting your doctor for a regular check up can be a way to make sure there you don’t have any physical health problems.
Avoid drugs and alcohol. Try not to use alcohol or other drugs (including lots of caffeine or other energy-boosting drinks) in the hopes of feeling better. The feeling is usually temporary and the side effects often make you feel worse.

arghhhhh...stressnyaaaaa...apsal tah sejak akhir2x ni asyik stress jeee....bila meluahkan orang ckp memalukan diri sendiri la...bodo la...aib la...pastu kene marah..lagi la stressss..

Rasa terterkan betul laaa...keje penattt je memanjang...pastu asyik kene marahhh jeeeeee... nak berhenti tak boleh...nnti sape nk tanggung??? 
Harap suami??? hurmm...baik keje je la...

ingtkan dah kawen masalah boleh settle sbb ade teman hidup..rupanya lagi worst..

lagi tertekan..lagi depreessss

harap lepas bersalin nnti tak meroyan laaaaaaa...kalau meroyan masuk hospital je laaaa sbb otak dah tak center dah...

haihh...

sabo je laaaa...