Saturday, June 30, 2012

Arrange Marriage~

Salam semua....

Hurmmm..Korang semua percaya dgn perkahwinan yang diaturkan atau 'Arrange Marriage'?





Pada mulanya aku juga kurang percaya..tapi aku rasa aku akan menghadapi perkara tersebut kot..disebabkan aku mmg dah give up dgn bende2x kapel dan bagai2x lagi yang sgt2x membuang masa...so, aku rase lebih baik aku tumpukan pada bende yang penting dlm hidup aku dan kalo my parents nak sangat aku kawen...carikan je la...as simple as that..aku rase my parents will know the best...hahaha

Sebenarnya arrange marriage ni adelah kerja kumpulan aku mase 1st year degree di UKM ni la...mase aku amik subjek BI for Science Social...hahaha...lecturer kitorg ckp group kitorg ni group nmpk naif..ye la...3 org budak perempuan cun yg berbaju kurung..sentiasa berbaju kurung ok utk ke kelas..ye la..1st year..skema....hahahahha...group ni dianggotai oleh aku, kak aini dan juga ayun....

Aku masih ingt lagi..lecturer bagi tajuk ni sbb muka kitorg yg innocent pada mase tu..pastu lecturer tu panggil kitorg group innocent...hahaha...wlpn kitorg ni group innocent tp lecturer tu ckp kitorg dpt present dgn terbaik sekali..hahaha..jgn main2x dgn org yg innocent ni ek...hahaha..

So, layan je la hasil kerja kitorg ni...hehehee...



video



Dan ini adalah conclusion daripada presentation kitorg 
mase first year tuu
pada tahun 2008..
hahaha

"To find a soul mate is a hard thing because there is no perfect person in this world, so, find a right person and be a right person and follow your heart to choose the best that you want."


till the next entry..
bye
=)


Design Baju Nikah for Atiqah Wedding~

salam, semua...
How are youu?? Hope semua ok dan sentiasa senyummmm...hehehehe

Hurmmm...tadi tgh aku survey2x dan tgk2x pelamin yang cantik2x..( saje je tgk..calon pon tak de lagi..heeee)...Atiqah pon mencadangkan supaya aku carikan untuk dia design baju for her NIKAH DAY yang akan berlangsung pada bulan 12 ni...weeehuuuuu...happy for you Atiqah...hehehe....

So, sejak jadi Mak Andam terjun ni (refer entri Atiqah E-Day ok..) aku pun jadi sgt2x berminat dgn dunia andaman dan juga solekan ni...sbb ianya sgt INTERESTINGGGG....wahhhh...aku sangat suke tgk bende cantik2x....boleh jadi gila aku sekejap taw...hahahaha...ok..inilah design2x yang aku dah usha2x for HARI BAHAGIA tiqah nanti dan kaler untuk majlis akad nikah Atiqah nanti adalah GOLD..how sweett...comey..hehehe...Here's the design...take a look..Kalau tak ok sorry ye tiqah...akma hanya mencadangkan sahaja..heeeee =P


First of all....
Kite tgk dulu design yang aku cilok kat blog Dena Bahrin
untuk pengetahuan, Dena ni berumur 20 tahun dan sudah berkahwin..(waaahhh...jelez tol..aku 24 tahun pon takde calon g...hahaha) dan baju nikah dia ni kan dia yang design sendiri sbb utk keselesaan sendiri katanya..hehe..take a look,ok..=)


Ini baju tunang Dena..
Comey design dia...simple..
so, for Tiqah,  aku  suggest  yg kat luar tu  utk kain chiffon  dan dlm tu kain kaler gold yg plain tu la..hehehe


baju mase dia bertunang juga...cute...love blue and pink..hehehe


Baju nikah yang Dena design sendiri...wow..gorgeous....

Ok....for second design...
aku cilok kat blog my HONORABLE FASHION DESIGNER..
yang aku sangat minat sangat2x
iaitu 

aku teramat minat la dgn design dia ni...cantik2x semuanya..hehehe


baju dgn veil...veil tu sgt cantik..hehehe

Look at the design...kaler sila abaikan..hehehe

One of my faveret design...cantik..tapi kat tgn tu tak payah buat jarang2x ye..hahaha



Then, the third one aku cilok kat sini ....










dan akhir sekali..dari google..hahaha





Ok..ni je la kot design2x yg sempat akma cari...nanti tiqah pilih la yang mana tiqah suka ek...akma just amik secara rambang je..yang mane akma rase cantik..akma letak je la kat sini...hehehe...tengok2x la ek...

Hurm..
bile tgk baju kahwin yg cantik2x ni
kadang2x terpikir juga
bila la diri ini akan tamatkan zaman bujang ni
ye la sbb dah dekat setahun lebih single kan
nk dekat 2 tahun pon..hehehe

tapi
bak kate Puan Dena comey

"Bila kah jodoh itu akan datang semua nya kerja yang maha Esa, Kita manusia cuma jangan berhenti berdoa dan percaya pada kuasa Allah. Bagaimana Allah mampu ciptakan pelbagai perkara berlainan rupa,sifat & personaliti.begitu juga kebahagiaan. Jangan terlalu berfikir sesuatu di luar jangkaan,tapi jangan pernah putus asa pada Allah yang maha memberi kebahagiaan." (Dena Bahrin)

Such a sweet words girl
eh..bini org tu....
hahahahaha


ok..till the next entry
bye...
=) 







Friday, June 29, 2012

hurmmm...






~sedih~

Thursday, June 28, 2012

Pegembaraan mencari MAKANAN..hehehe~

salam semua...
dah makan malam ke?? heeee....=P

Pada petang yang mulia tadi...aku pun dgn baik hatinya menolong kawan aku angkut2x barang dia ke office beliau yang agak jauh daripada kolej kediaman....Lepas dah tolong2x angkat barang tu...terase pulak  lapooo yg teramat sgt2x...sebab aku mmg tak mkn daripada tgh hari td...kawan aku tu pulak pun same gak..hahaha....mula2x dia nk makan kat kafe je tapi dah petang kot...ade ape la sangat kat kafe tu...huhu...


muka sedih....makanan takde kat kafe....hahaha
Sumber:google

Jadi tanpa segan silu dan confidentnye (chewahh..confident ke??hahaha) terus kitorg gi makan kat luar dgn baju yg selekeh2x..muka tak make up langsung...slumber je gi mkn kat luar..kat area seksyen 3 tu...laaa..nk mkn je pon..perlu ke make up? hahahaha =P

So, sampai2x je...kedai yg kitorg nk gi makan tu tak bukak lagi...alahai..terpakse la pusing 2-3 kali kat area situ nk cari kedai makan...mmg byk kedai makan kat situ tapiiiii...AWAS!!!  kene pandai pilih kedai makan...kalo tak mmg jadilah macam kitorg petang td...

Disebabkan kedai yg kitorg target nk pergi tu belum bukak sgt (boleh pulak dia tutop sekerat je kedai dia tu..hahaha)...kitorg pon mkn la kat kedai lain..yang mana sgt menghampakan...servis out....bak kate pengadil badminton laaa...hahaha....makanan lak...hahahaha...tak layak gi kot nk masok master chef Malaysia...hahahaha...

Then, disebabkan kehampaan yang teramat sangat2x...aku pon dah perangai lain macam dah...cian lak kawan aku tu layan kerenah aku yg nk termuntah kat situ...hahaha...kitorg pon dengan bersungguhnya gi la jenguk kat kedai yang kitorg nk gi mase first2x tadi iaitu RED CARD CAFE kat seksyen 3, Bangi....hahaha...nasib baik dah bukak sepenuhnya..ramai org lak tu...hahahaha~


sumber:google
the menu..


sumber : google
spagetti meat ball...wahh..faveret aku ni..haha


sumber: google
ni lah yang paling best sekali...chocolate milkshake
sedap gilerrrr
masyuukkk
hahahahaha

So, kitorg pun berpuas hati la sbb dapat mkn kat RED CARD CAFE ni...makanan kat sini sedap2x sgt2x..semua sedaaaapppp...aku pun rambang mate nk pilih....disebabkan kitorg kenyang sangat2x..sbb dah mkn kat kedai yang tak boleh nk masuk master chef Malaysia tu...kitorg pon bungkus la makanan ni semua dan makan kat bilik je laaa...besttt sangat2x....akan ku pergi lagi di lain mase..nak rase steak dia pulak...hahahaha...=P ( about RED CARD CAFE)

till the next entry..
have a nice day 
=) 


Snow white and the huntsman & Carl's Jr...

salam..semuaaa...
haaaa...utk pengetahuan aku baru je balik dari mid valley kul 10.40 mlm td...
nak taw aku gi dgn sape?? AKU PERGI ALONEEEE....hahahahaha...terase forever alonenye...tapi tak pe la...asalkan aku puas hati dan syok giler lepak mid valley sorang2x...hahahaha..

Semuanya bermula bile aku rase teringin sgt nk tgk cite snow white and the huntsman...mmg syok la cite tu..aku mmg suke sgt cite classic2x ni..hehehe..so, tanpe segan silu dan excitednya....aku pon lone ranger la pergi ke mid valley tu....

Aku gi dalam kul 5 ptg camtu dan sampai sane ngam2x sblm kul 7 mlm....so, aku pon nk tgk la cite yg terawal sbb aku kne kejar komuter sblm kul 11..aku target sblm kul 11 dah ade kat stesen komuter dan alhamdulilah..ade gak cite snow white and the huntsman kul 7.10...aku pun beli la tiket ALONE..hahaha...

Aku tgk dpn..pasangan couple...tgk belakang pon same gak...aku rileks je sorang2x duk antara diorg tu..hahaha...ade gak timbul perasaan jelez tp nk wat camne kan...hidup org single mmg camni...hehe...

so, aku pon beli la tiket...ade gak aku dgr suara bdk2x laki kaco aku..dia ckp aku beli tiket sorang2x...hahaha...aku wat tak nmpk je budak tu dan wat tak lyn je..malas aku nk lyn budak camtu..hahaha..


ni la cite yg aku tgk tu

Mengisahkan seorang puteri yg bernama snow white (Kristen Stewart) yang diburu oleh mak tirinya (Charlize Theron) untuk di makan jantungnya supaya mak tirinya tu dapat mengabadikan kecantikkannya di negara tersebut...anak gadis yg cantik semua terkorban sbb mak tiri dia ni nk cantik jelita selama-lamanya...oleh sebab tu dia upah Huntsman ( Chris Hemsworth) supaya dpt bunuh snow white dan bawak jantung dia kepada mak tirinya tu...pada mulanya hunstman ni tak nak tp setelah diugut dia pergi gak la...pastu bermula la pengembaraan snow white sebagai orang buruan mak tirinya tu....

Cite ni mmg best sbb aku suke cite classic2x dan suke sgt tgk character snow white..wlpn aku rase lebih baik cari heroin lain je tp not bad gak la kalo dia ni jd heroin dlm cite ni..hehehe...

Hurm...lepas tu...dah abes tgk wayang, aku pon jalan la kat luar wayang tu...dan tetibe aku ternampak Carl's Jr....wahhh....aku dah lame teringin nk mkn burger kat situ...sbb burger dia sgt besar dan nmpk best..actually, ni first time aku mkn kat Carl's Jr taw..sbb aku selalu geram tgk restoran ni kalo lalu situ nk tgk wayang..dari sejak tahun 2009 lagi...geram sungguh....akhirnya dpt gak aku mkn...aku pon masuk la ke restoran tu...

CASHIER: nak mkn sini ke??
AKU: take away...
CASHIER: ok...
AKU: nak big burger with cheese 1 combo ye...
(padahal aku tak taw dah nk mkn burger ape..haha)
CASHIER:ok...nk small ke medium??
AKU: Medium (sebab aku lapo giler..haha)
CASHIER: ok...(sambil letak cawan besar kat dpn aku)
AKU: (garu2x kepala) erkkk....ni amik sendiri ke? nnti burger nk amik kat mane??
CASHIER: air amik kat sane (sambil tunjuk mesin), nnti kita panggil utk burger..
AKU: ok...(sambil byr)
CASHIER: ade........(aku tak dgr dia ckp ape)
AKU: HAH???
CASHIER: coin..
AKU: ok..

Hahahahaha...nk tergelak aku rase...dia cakap bahase melayu aku tak dgr tp dia ckp Bahasa Inggeris baru aku dgr...pengaruh cite SNOW WHITE and THE HUNTSMAN agaknya kot...hahahaha...mesti dia ckp budak ni tah pape...nk cakap BI je..muahahaha...

Lebih kurang camni la rupenye...(gmbr ni aku cilok kat google..hehehe)


First time rase..mmg YUMMY...sedap gilerrrr...aku suka burger dia yg sgt besar dan sedapp...pastu kentang dia...perghhh...sedappp sgt2x....terbaik dari ladang la..huhu..cumaaa...spoil air je..sebab aku amik air light coke...weeeekkk..tak sedap langsung...patot aku ikot kate hati td..amik sprite..hehe...tapi balik kolej je...aku terus gi kafe dan beli ais n 100+...sedap gilerrr...mmg masyuk laaaa...

Sampai je bilik...aku terus ngap burger ni...sedappppp sgt...hehehehe

ni lah pengalaman aku lepak sesorang kat MID VALLEY...syok gilerrr...lain kali nk wat lagi laaa...hahaha...

till the next entry...bye 
=)









Tuesday, June 26, 2012

Majlis Pertunangan Atiqah ( Atiqah E-Day)....

salam semua...
wahhhh...sangat skema kan tajuk entri aku kali ni...kali ni aku nak ceritakan pasal majlis pertunangan Atiqah atau nama inggerisnya "ATIQAH'S ENGAGEMENT DAY"..hahaha..cikgu bahasa melayu sangat aku punya ayat tu kannn....muahahaha...

AMARAN: entri ini merupakan entri yang paling panjang yang aku buat sebab aku akan menceritakan daripada awal bagaimana proses majlis pertunangan ini berlangsung ok...(sape rajin bace..bace la sampai abes ek) hehehe...=P


Actually, ni la kali pertama aku jadi mak andam, menyolek dan juga tolong-tolong sikit untuk majlis-majlis orang ni..sebab selalunya aku jadi tetamu dan maaaaakkaaaannnn je yang aku taw..hahahahahaha....

Ceritanya berbunyi begini (ayat skema sudah bermula...hahaha)....

Pada suatu hari yang indah....
Tiqah cakap kat aku yang dia nak bertunang dan sebagai roomate yang setia (cheewaahhh) aku pon menyibukkan la diri aku untuk pergi ke majlis tersebut di Kuala Kangsar, Perak...Pada mulanya, tiqah dah ade mak andam...dia nk mak cik dia jadi mak andam sebab mak cik dia ni make-up meletopsss...cantik youu...hahahaha...tapi yang sedihnya...mak cik dia tak dapat datang pada hari kejadian...maka...tiqah pun mencadangakan agar aku jadi mak andam dia pada hari tersebut...

Aku pon ape lagi...tanpa segan silu dan romantiknya..(ehh...hahaha) menerima tawaran tersebut...dan dengan gediknya excitednya aku pun membeli berus-berus yang digunakan untuk menyolek seperti yang selalu ditunjukkan dalam make-up tutorial (ala...beli kat pasar malam je pon..hahaha)



Berus Kaler Ungu by Mac "tiruan"..hahahaha


MAC tuuu...tapi tiruan punya la..hahahaha


Berus kat dlm bekas tuuu..hahaha...


Unik kan berus make up aku tu...kaler2x ungu lagi..same dgn faveret kaler tiqah..hehehe...pastu, malam tu jugak aku dok make up muka aku sbb tak sabar nk guna berus...excitedddd...hahahaha....



tarraaaaaa...
(asal muka aku interframe lak ni..haish..ni tgh cite pasal tiqah laaa...hahaha =P)


Ok..so berakhir la cerita pasal berus make up..tiqah pon dah beli concealer dan faoundation baru yang sgt2 cantik iaitu foundation Naturactor Kod 141 dan 171...cunnn lahhh....

Maka pada 22 Jun 2012...aku pon naik la train dengan tiqah pada pukul 8 malam dari KL SENTRAL ke KUALA KANGSAR,PERAK...hehehe...first time aku naik train ni..exciteddd sgt2x...hahahaha...

TAPIIIIII....sebelum nak pergi ke KL SENTRAL tu, kitorg kene naik komuter dulu daripada stesen UKM ke KL SENTRAL...so, aku dan tiqah pon naik la komuter tu dengan barang2x yang sangat banyak lagi...hahahaha...TIBA-TIBA....


Budak pelik berpakaian selekeh pandang-pandang aku dgn tiqah kat dalam COACH WANITA SAHAJA PULAK TUUUUUUUUU...seraaammmm sgt2x.....pastuuuuu....

Budak Pelik: (dia pandang aku) kak...ade dua ringgit tak??
Aku: hah??? (terkejut sambil pandang tiqah)
Tiqah: (sambil berbisik) akmaaa...jap gi nak tak kite tukar tempat lain nak tak?
(aku angguk je sebab dalam hati serammm sgt2x)

Budak pelik tu pun pandang2x aku dan tiqah pastu senyum sorang2x...seraaammmmmmmm...
hahahahha...

tapi nasib baik dia turun kat SERDANG
pastu kitorg pon tukar tempat kat dalam-dalam sikit supaya tak dikacau oleh orang-orang pelik..
hahahaha


Pastuuuu...kitorg sampai la kat KL SENTRAL tuuu....tunggu punya lah laamaaaaa...saket kaki aku berdiri..tapi bertabah je la...hahaha...tiket pukul 11 malam tapi TRAIN SAMPAI PUKUL 11.15 MALAM...giler lameeeeee.....dah la aku dan tiqah sampai kat KL SENTRAL tu PUKUL 9.30 MALAM..bertapa la kitorg kat situ sambil beli buku...tiqah beli buku..aku beli majalah..hahaha...aku malas nk bace buku...huhu...pastu mase tgh duk tunggu-tunggu tu..ade lah seorang PAK CIK PELIK lak tetibe datang borak2x PASAL SEJARAH MALAYA...tiqah yg layan pak cik tu...hahahaha...

Banyak dugaan tol..hahahaha...pastu AKHIRNYA, kitorg dapat gak la naik train...hahaha

TAPIIIIIIIIIII....(eh..tapi lagi..hahaha)...
TRAIN DELAY KAT SG. BULOH DEKAT 2 JAMMMM PULAKKK...huwaaaaaa......


ni la gambar yang aku sempat snap..snap time bosannnn mase tgh delay tu..dah la ade kat dalam train..panas..blackouuuttttt pulak tuuu...huwaaaaaa....

tapi nasib baik akhirnya berjalan jugaaa...huhuhu
alhamdulilahhhhh...

Dan akhirnyaaaa...sampailah kami di SAYONG, KUALA KANGSAR, PERAKKKK....pada pukul 6 lebih pagi, 23 Jun 2012...hahahaha...ape lagi, samapai2x terus wat keja laaa...wat sarapan terus dan mengemas rumah...selamber dekkk je aku wat mcm rumah sendiri...sorry tiqah...hehehe...

Tapi tiqah suh aku tido jap..so, lps sarapan aku tido la...bangun2x je...alamakkkk...dah pukul 12 lebih laaaa...aku tido kul 9 pagi tadi..hahaha...kedengaran semua org dah bising2x sebab malam 23 Jun tu ade TAHLIL..so, kne la masak2x sket dan aku pon tolong2x la ape2x yang patot...hahahaha...

Then, (chehh..bahasa omputih pulaksss..ahaksss)... malam tu berlangsung la TAHLIL...lepas tahlil je aku dan tiqah pun mengemas pastu teros masok tidoo..aku dah tak ingat dunia dh sebab penat sgt2x..hahahaha

Tibalah masanya.....

Tanggal 24 Jun 2012..pada pukul 9 lebih pagi, aku pon mula la menyolek dan mengandam atiqah...kira-kira pukul 11.21 pagi la baru siap semuanya...



tadaaaaaaaa...my touch..(my touch la sgt kann...) hahaha =P

pastu..sblm pihak lelaki dtg, kitorg pon bergambar sakan laaaa...
hahahaha


tiqah termenung jauhh..hahaha


tiqah dan adik serta sedaranya..


tiqah dan sayaaa...hahaha


with her lovely mom..


mak su tiqah..hehehe


tiqah yg sentiasa comey..hehehe...
hasil solekan dan andaman aku tuu..huhu..tiqah ske sgt gmbr ni..hehehe =)


tiqah dan flower..sedara tiqah yg watkan...
aku just tambah riben je..hahaha


ayu si tiqah ni..hehehe


me dan tiqah...


Hasil solekan saya..weehuuu..gembira tgk hasilnya yg sgt memberangsangkan...hehehe =)


Dan pada kira-kira pukul 12 tengah hari
rombongan meminang pon sampai...


ramai org woo..hahaha


hataran daripada pihak lelaki..

lagi hantarann...


mereka berbincang...


alhamdulilah..tiqah dah jadi tunang org dah..hehehe


tiqah bersama her mom(tudung labuh putih sblh kanan tiqah)
 dan bakal mak mertua sekali (tudung kaler oren kiri tiqah)..hehehe


peace yoo...tunang orang nii..hahaha


tunang atiqah...hehehe...


cincin tunang tiqah...hehehe...

Okiesss....jadi, berakhirlah majlis pertunangan Atiqah ni....pastu malam tu kitorg patut balik ke ukm dan naik train kul 2 pagi..namun, sebab migrain aku datang..berdenyut2x kepale...aku pon makan ubat dan terus tido je la..tiqah pon penat jugak..dan dia pon tdo..tiba2x..tiqah jerit...

"HAH....DAH PUKUL 2.30 PAGIIIIIIIII"

Aku pon terkejut...sebab lena betol aku tido lepas mkn ubat tu...hahaha..ayah tiqah tepon pihak ktm pastu diorg ckp train dah lepas dah...huhu...takde rezeki nk balik aritu..sbnrnye aku pon terpikir camne la nk balik ni sebab migrain aku tu teruk giler malam tu....kepale mcm nk pecah je rase...hahaha....

Dan kitorang pun balik la pada 26 Jun 2012..iaitu pada harini...tapi yg bestnye malam tadi jalan2x ke pekan KUALA KANGSAR...walaupun dah malam..rase besh sgt sbb ade byk lampuu...cantik..hehehe..

Kitorg naik train pada kul 2 pagi gak...naik train ade katil tu..katil sgt empuk dan sangat2x bestttt....aku tido nyenyak sgt2x...sedar2x je dah sampai tanjung malim..pastu mase sampai kat rawang tiqah bagi msj..dia tulis:

"Dah sampai senawang...jap lagi KL SENTRAL"

Aku pun pelik...rasenye tadi aku nmpk sign board tulis "RAWANG"...pastu SENAWANG tu kat SEREMBAN..pastu pulak aku rase byk lagi stesen sblm sampai ke KL SENTRAL...tapi...aku diam je..biarkan ia berkata2x di dalam hati...chewah...hahahaha

AKHIRNYAAAA....
sampai gak la ke bilik kat UKM ni setelah naik bus UKM yg lama dan takde aircond utk balik ke kolej....

wahhhhh...
byk betul dugaann dan cabarannya...tapi aku tetap hepi sebab ni adalah pengalaman pertama aku
disebabkan aku anak manja family aku...aku tak pernah kuar jalan jauh sorang2x atau gi ke rumah kawan...

tapi alhamdulilah..selamat juga

thanks Atiqah...
best pergi rumah awak..
family awak sgt2x baik..
makanan pon sedap2x sbb ikan keli is my faveret...hahahaha...

kite doakan smg tiqah bahagia selalu
dan
jgn lupe doakan kite bertemu jodoh yang baik juga

aminnnn

=) 













Friday, June 22, 2012

Tu laaa..nakal lagiii....








kucing ni nakal sebab tu dia jadi camni
hahaha
tapi cian dia...muka sedih jeee
hehehee

dicilok dari sini

Thursday, June 21, 2012

Ingkar- Bunga Citra Lestari


Ingkar by 

Bunga Citra Lestari

Disaat cinta tercipta
semestinya aku merasa
di kala hasrat mendalam
semestinya aku berbalas

dari hati kini kusadari
tak semestinya aku berkasih
jika hati tak dapat berbagi
baiknya rasa itu tersimpan dalam
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/b/bunga_citra_lestari/ingkar.html ]
[reff:]
semestinya aku mencinta
seharusnya aku menyayang
oh maafkan jika
semua ini yg kuberikan untukmu

Dari hati kini kusadari
tak semestinya aku berkasih
jika hati tak dapat berbagi
baiknya rasa itu tersimpan dalam

[repeat reff]

Monday, June 18, 2012

Aku DULU vs SKRG..hahaha~


WEDNESDAY, MAY 12, 2010: ~~huaarrggghhh~~
mengantuk's

tp

keje byk

huaaaaaaaaaaaaa

terpkir2x...

bila r mau jilid tesis nie


kah3x~~


p/s~~adek2x jgn tiru perangai sye yer..xelok taw..kih3x~~

**************************************************

ehhhhhh.........
tu cite dulu... 2 tahun dulu...
tgk tarikh
21.05.2010

skrg...
18.6.2012


persamaan??

aku still wat tesis lagi
hahahahaha


tp skrg aku wat tesis utk MASTER lak


lagi persamaan???


aku STILL terpikir2x bile la mau siap tesis dan jilid tesis
pastu ditambah dgn viva sekali..
mse DEGREE dulu takde viva...


PERBEZAAN??

DULU: aku berumur 22 tahun dan berkapel la..ade boyfriend...leh manje2x gitewww..hahahaha...

SEKARANG: aku dah tua dah...dah kawen..sudah berumur 24 tahun dan SINGLE..yaaaa..SINGLE sbb kene tinggal dgn boyfriend tersebut...tak manje2x dah tp semakin hari semakin ROCK!! wakakakaka =P

walaupon dah 2 tahun berlalu...aku still PEMALAS seperti DULU...waaaa..bile la nk berubah ni...hahahaha...

pastu,
24.6.2012
 nnti aku bakal jadi mak andam yg rockerss...hahaha....harap jadilah aku make up tuu...hahahaha

jadi tolongla doakan NORFAIZADATUL AKMA ini menjadi seorang suri rumah yang sangat rajin utk wat TESIS MASTER dia ye..aminnn..huhuhu~ =P


Tuesday, June 5, 2012

Insan bernama kekasih...

salam semua...

"Jangan hanya inginkan lelaki yang baik selagi kita tidak menjadi baik,
tetapi jadilah wanita yang baik sehingga kita diinginkan oleh lelaki yang baik." (Link)

hurmm..itu bak kate orang...tetapi bagi aku, aku mula terfikir..kenape aku asyik jumpa orang yang salah? kenapa aku tak pernah jumpa dgn lelaki yang baik itu??

mungkin jawapan bagi persoalan aku itu adalah mungkin aku ni bukan seorang yang baik dan masih lagi terdapat kekurangan di dalam diri ini..bak kata org lelaki yang baik utk perempuan yang baik..tapi baikkah aku? jadi aku perlu berusaha utk menjadi lebih baik daripada yang skrg ni..mungkin aku tak baik dan mungkin aku perlu berubah utk jadi lebih baik...

persoalan tentang insan bernama kekasih ini wujud ketika aku sedang berbual-bual dgn kawan seangkatan, satu batch semasa kita bersama-sama bergiat di dalam askar wataniah dulu...

dia: ko bile nk kawen?
aku: aku single lagi la..takde calon lagi...
dia: cari elok2x jgn main sauk je...kalau jumpa yg baik xpe la....
aku: tapi masalahnye aku tak pernah pon jumpe lelaki yg baik..
dia: belum masanya lagi kot..ko akan jumpa gak satu ari nanti...

perbualan ini buat aku terpikir-pikir...tentang ape yg bakal aku hadapi nnti...aku pon tak taw la ape yg akan berlaku..mungkin ada hikmah yang tersembunyi yg mana aku tak tahu tp ALLAH maha mengetahui segalanya...

jadi...bab jodoh ni aku serahkan bulat2x pada Allah dan berdoa spy aku berjumpa dgn org yg mmg betul2x Allah dah tentukan dia utk aku dan aku utk dia..skrg ni ape yg penting aku perlu uruskan perkara yang paling penting dalam hidup aku dulu iaitu TESIS..

sekiannn....


sob sob sob.. =(

salam semua
arini sedih..
my parents and my adik bongsu dah pergi ke sarawak

sob sob sob
T__________T

yup
kitorg dah pindah sarawak..
lps ni agak ssh la nk balik rumah
kne tempah tiket kapal terbang
kne tgk web air asia selalu

kne make sure hari yg betol2x free n boleh terbang ke sarawak
=(

my family dah pindah ke kuching sarawak
hurmmm...
dgr cite rumah kitorg kat sane xde melayu
kwsn org cina
hahaha

best sket
tiada umpat-umpatan

yg ade adelah bunyi
wraffttt...grrrr..wraffftttt..wrafffttt...

bunyi anjing 
hahahah

wokes
till the next storeii..

bye~

Saturday, June 2, 2012

Selamat pengantin baru Afie...

salam semua
arini
aku baru dpt taw
yg ex-bf aku pada tahun 2009
bakal berkahwin 
dgn gadis pilihannya
pada esok hari

dia tak boleh tido dan berasa sgt gemuruh
aku tak tahu akan berita ni
aku contact dia sbb nk bersembang mcm biase

ye
kami masih berkawan

dan dia

kawan yg sgt2x baik
tersangat2x baik

aku rase
aku takkan jumpe lelaki sebaik dia dlm hidup aku

maaf krn saya terpakse tolak awak

tp saya sedih
saya rase sgt2x sedih

sbb saya rase bagaikan telah kehilangan
saya dah hilang
hilang seorang pendengar dan juga penasihat yg baik
dia juga seorang yg sgt2x memahami
sgt faham situasi saya

dia bakal berkahwin esok

afie..
smg awak bahagia dgn dia yg awak cintai
saya yakin awk boleh bahagia dgn dia

dan

maafkan salah silap saya

smg awak bahagia selalu

selamat pengantin baru
Mohd Afifi....