Saturday, September 19, 2015

Apa la aku nak jadi 10 tahun akan datang...

Salam semua,
Hihi..sekali lagi bajet ade orang nk bace blog aku ni..hahahhhaha...

Hurmm..tetibe je terpikir...ape la nak jadi dgn aku ni 10 tahun akan datang ek?

Sekarang ni pin keje biasa je tp alhamdulilah...cukup semuanya..

Tapi biasa la sbg manusia biasa la...mesti la tertanya2x bila la nk dpt keje yg sama dgn kelayakan mase blaja dulu..

Yup..mmg dah blaja sampai master tp skrg keje biase2x je dulu...takpe la..syukur...

Tp tu la...bile keje biase ni orang mmg selalu pandang rendahkan mcm kite ni blaja sampai spm je...

Penah aritu boss aku ckp kat ade la kat sorang sosial marketing ni yg aku pandai translate bm ke bi...dia tgk aku ni mcm orang bodoh je..mcm...ye ke? Betul ke budak ni boleh buat..haish...saket hati pon ade gak tp sabar je la..kite buat je keje kite...

Pastu skrg ni tgh buat keje yg mmg taraf spm la...org lps spm pun boeh buat tp sabar je la...buat je la..dah ni je keje yg dpt...nk buat camne...

Sampai ade org tak percaya yg aku ni dh ade master..nape ek? Hurmm...nmpk mcm bodo sgt ke? Kadang2x pikir camtu la...hurm..sabo je la..

Bertabahlah akma....berserah n berdoa je la kpd Allah smg dpt keje yg lebih baik...redha je la..Allah tahu ape yg lebih baik utk diri kite ni.....

Ok la..slmt mlm n have a nice day....

1 comment:

hayya linda hanis said...

kita jadi diri sendiri . ignore org yg ada nilai negetif ni ..