Thursday, September 22, 2016

Matlamat hidup dan Kelebihan

Salam semua...

Perghhh dah bersarang blog aku...dah lama tak update...seperti biasa la..kalau aku dah start update blog ni maknanya aku tengah bosannnnn...hahahahha

Matlamat hidup...hurm...semua orang ada matlamat hidup...tapi aku sejak kecik lagi aku memang tak tahu ape matlamat hidup aku...sebab bagi aku sejak kecik lagi...ape yang aku nak mesti dapat dan kene dapat walau bagaimana cara sekali pun...tapi xde spesifik...

Ye la...semua orang ada matlamat hidup dan kelebihan masing2x...ada yg pandai melukis, menulis novel, menjahit, memasak...tapi aku lemah dalam semua tu...

Aku pun tak tahu ape kelebihan aku..sejak dari kecil lagi..aku memang tak tahu ape yang aku nak sebab semua dah ditentukan...kene bangun awal,kene belajar rajin2x, kene dapat nombor satu dalam kelas,kene dapat straight A dalam semua subjek...tapi untuk ape aku tak tahu sebab aku tak tahu ape yang aku nak..

Aku cukup lemah dengan soalan apa yang kamu nampak pada diri kami 10 tahun lagi? Sebab aku pun masih ragu2x dan tak sure dengan masa depan aku...semua nampak blurr...semua masih terkontang kanting...aku tak nampak pun ape yang aku nak sbnrnya...

Dulu ada orang tanya aku, lepas belajar nak jadi ape...tu pun aku tak dapat jawab...serius aku tak tahu...aku tak tahu ape kelebihan aku...aku tak tahu ape yg aku boleh buat dan paling worst sekali aku tak tahu ape limitasi aku....

Aku masih lagi terkontang kanting...macam seorang remaja mencari identiti...aku tak jumpa ape yg aku suka...aku tak tahu ape yg aku minat...aku pun seorang yg mudah bosan kalau buat satu perkara sahaja...

Aku keje sekarang pun sebab desakan...desakan hidup...desakan ibu bapa...dan bukan kehendak aku...bukan minat aku...bukan kesukaan aku...bukan juga untuk meluaskan bakat aku...

Bagaimana aku nak tahu ape kelebihan aku? Suami pun bukan nak support...asyik kondem je cakap aku takde minat la..takde kelebihan la dan tu buat aku lagi downnn...

Aku perlukan bimbingan....aku lost.......

1 comment:

Nurul Nadiah said...

Assalamualaikum adeq comey.. hahaha.. jgn frust2x.. sbb akma kata tak de matlamat lagi.. akak nak menyatakan satu usul.. muahahaha.. x kira apa pun matlamat apa yg akma akan buat... tujuan utamanya adalah untuk akhirat dan untuk agama.. jgn frust org kondem walau suami sendiri.. mereka x lalui apa yg kita lalui.. kadang2x mereka tak kan dapat faham apa yg kita nak mereka faham.. fikirkan untuk agama dan bangsa.. apa yg akma boleh buat utk keduanya.. apa yg akma ada.. akma ada blog.. gunakan blog.. ada kawan.. gunakan kawan.. matlamat kita x semestinya perlu ada spesifik... apapun.. akak doakan akma berjaya selalu.. chaiyok...!