Tuesday, April 26, 2016

Teringinnya Nak Anak....

Salam semua..

Actually, aku still kat ofis lagi ni. Di sebabkan harini free sikit sebab baru je lepas release mark student untuk final exam yang hectic sangat, so aku pun nak menulis la kat blog ni. Dah lama rasanya aku tak berblogging since kerja sekarang ni yang boleh la dianggap stress dan menyakitkan kepala sikit..hehehehe...keje mana yang tak stress ye dakk...hihihi~

Bila aku tengok-tengok kat facebook kan sekarang ni ramai sangat yang share pasal anak. Gambar anak, keletah anak, baru pregnant dan sebagainya. Aku pun teringin sangat2x nak anak sebenarnya. Dari masa sebelum kahwin lagi dah berazam nak bunting pelamin tapi belum rezeki lagi kot..hehehe..

Kadang-kadang jelez gak tengok orang main dengan anak, beli mainan comel2x untuk anak dan sebagainya tapi nak buat camne...nanti la kot ada..huhu

Tahun ni dah masuk tahun kedua aku berkahwin...simptom untuk pregnant sikit pun tidak kelihatan...sedih sangat tapi seklai lagi..nak buat macam mana....

Sekarang ni pun tengah stress keje...boleh dikatan setiap hari stresss sangat2x tapi bertabah je la..ingtkan nak berhenti kerja..nk try untuk pregnant dan nak hilangkan stress tapi kalau berhenti kerja...duit? nak harap suami...macam...hurm...xpe la..usaha sendiri je la lagi baik dan lebih baik bertabah je la..walaupun terasa stress sangat2x macam bagai nak gila pun ada....

Haritu aku ambil cuti sebab nak scan sebab dapat scan free kan...diorg ckp rahim takde pape..tapi ntah la...nk tahu lebih lanjut kene la pergi ke pakar sakit puan...

Tak tahu la apa masalahnya..tuhan saja yang Maha Mengetahui..nasib baik dapat mak, abah dan mertua yang memahami..takde tanya apa-apa..takde paksa-paksa...suami pun buat masa sekarang ni masih ok lagi..BUAT MASA SEKARANG NI YEE....hurm..ntah la..memang la serah saja pada tuhan...Tuhan Maha Mengetahui tapi hurm...takpe la..ALLAH KNOW THE BEST....


Sorry la tertaip panjang pula...bak kata student aku- akhirulkalam....kalau nak habiskan esei dia masa final exam haritu...hahaha..chinese student tu yang tulis camtu tu...boleh pulak diorg tulis esei letak perkataan camtu..huhu....eh..tertulis panjang lagi sikit pulak....hahaha

wassalam...

1 comment:

hayya linda said...

perkara tu lebih elok jgn pkir sgt . lg la awk tu kje stress cer bt xde apa2 berlaku . insyallah rezeki tu nty dtg sndri .