Wednesday, August 24, 2011

Huh?? DOKTOR??

hahaha
jgn sentap2x
entri ni nk ceritakan pasal ape aku tak nak jd doktor
wakakaka

ape org lain peduli kan??
argghhhh
nk cerita gak
hohohoho

hurmm
nape aku tak nak jadi doktor
nape ek?
kalo aku jawab 'sukati aku larrrr'
ade rase nk lempang aku seratus kali tak??
hahahahaha

sebab utama aku tak nak jadi doktor adelah:


kene wat surgery
warghhh
mmg pengsan la kalo aku masok bilik bedah
jumpe mak cik bedah takpe la
masok bilik bedah
hurm
mmg tak nak merokok la gayenyer
wakakaka

hurm
adek aku seorang pelajar perubatan kat University Alexandria, Mesir
adek aku tu mmg pandai budaknyer
satu buku biologi tu dia boleh hafal muka surat mane, baris ke berape
pergh
aku mmg tak leh wat macam dier
sbb
aku ni malas nk hafal2x ni
semak otak je
hahahaha

awal tahun aritu adek aku kene balik malaysia
ye la krisis kerajaan mesir tu la
mase balik kat malaysia ni
bapak aku belikan henfon baru tuk dier
sbb henfon dia rosak
yg paling beshnyer aku pon dpt henfon baru sekali
sibok je
wakakakaka =P

lepas tu dia letak gmbr lecturer dia wat surgery
as wallpaper
nak termuntah aku tgk
gmbrnye mcm gmbr kat ats ni la
tp lagi seram
aku suh adek aku tu tukar wallpaper tu
tp dier tak nak
sbb gmbr tu bg motivasi dia nk jadi surgeon nnti
aku pon
ckp sukati ko la dik
asalkan ko bahagia
wlpn nk muntah aku tgk gmbr tu
hahahahaha


Lepas tu
ade darah2x
macam kat atas ni
buweeekkk
muntah seratus kali
pengsan dua ratus kali aku
wakakaka

tak sanggup aku nk hadapi bende tu
pastu
adek aku ade cerita gak
kene tido ngan mayat
sbb nk study anatomy dan urat saraf
hohoho

kalo aku pengsan byk2x kali dulu
baru leh study
dgn mayat tu
seram giler
hahaha

dan yang paling penting
aku bkn lah seorang yg pandai dalam biologi, fizik dan kimia
yup
mmg aku budak sains stream dulu
dan pernah bercita2x nk jd doktor
tp
kalo dah tak pandai nk wat camne kan
wakakakaka
padahal aku yg malas nk belajar
hohoho

tp
alhamdulilah
aku yg
pemalas dan tak pandai ni pon
masok university gak
wakakakaka

berkat doa mak ayah tu
huhuhu
skrg pon aku tgh further studies lagi
harap semester ni okey la dari semester2x lepas
yg penting aku dah tak nak malas2x dah
azam baru tu
sblm nk masok semester baru ni
ye la tuuuu
hahahaha

=P





8 comments:

soooooour said...

setiap sem ada azam baru...hahah..azam = angan2...

~~faizatul akma~~ said...

hahaha..ya betul..mmg sama dan serupa tu..hahahaha..=P

MFI said...

hahaha..same lah kita..tak nk jd doktor..tp bkn sbb takut buat pembedahan..tapi malas nak menghafal benda2 biologi ni..serius tak minat..

~~faizatul akma~~ said...

huhuhu..yup2x..same la kite..malas nk hafal..dulu saya pernah blaja LAW kat Uitm tp sbb malas hafal kes punya pasal..bile degree saya amek kos lain la jawabnye..hahahaha~

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

aduh ..serum tengok ..huu

airazulaikha said...

wahhh..angguk2 kepala..
doktor mmg kerjaya yg menakutkan..

Xavi De said...

skrg sambung blaja dalam bidang apa?
sbt doctor, teringat member pakcik, masa ngah2 syok makan, leh pulak dia bercerita dia wat operate...
rasa nk humban muka dia dalam pggan jer..haha

~~faizatul akma~~ said...

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock:tengok pon serumm..hahahaha~

airazulaikha:yup..setuju sgt..hehehe..

Xavi De: skrg blaja pelajaran yg diminati kat universiti yg lain..kah3x~ wah..saya pulak tgh mkn tetibe tv ditukar cite bedah2x..mmg muntah time tu la..hahahahah~=P