Wednesday, July 27, 2011

Ice RooM & kenangan =)

Hari ni
aku dan adek bongsu aku
gi jalan2x kat senawang
mkn2x
pastu aku ajak mkn kat ice room
besh

nnti aku upload gmbr ye..hehehe


hurm..sblm mkn kat ice room tu
kitorg g expo dulu
adek bongsu aku tu la
nk beli baju nike
tiruan je
murah
aku pon join beli gak
sbb baju2x jersey ni sedap pakai
serap peluh
besh

aku pon jumpe la satu design ni
aku pon amek
tp adek aku ckp designnyer tak cantik
aku ckp
ade sebab aku pilih design baju tu

ye
mmg ade sbb aku pilih baju tu
sbb design baju tu
mcm design baju seseorg
pada 11 tahun yg lalu

yg mana
bile aku tak dtg latihan bola tampar
sibuk je dier tanya aku kat mane

yg mana
bile aku tak dtg surau
dier tanya
nape tak dtg surau tu
pastu dier tampar aku sbb jawab main2x dan tak dtg surau
huhuhu

yg mana
bile aku sebut nama org lain
dier akan cepat2x marah aku
tanya aku sape budak tu

yg mana
bile angkat bekas nasi tomato same2x dgn aku
dier akan sentiasa tersenyum

yg mana
bile aku terjatuh
dier sentiasa nk sambut aku

yg mana
merupakan seorang abg yg sgt penyayang
lyn adik perempuan kembarnya yg masih kecik
dgn penuh kesabaran dan kasih syg
chumel sungguh bile aku tgk kau angkat sorg adek perempuan kau
yg sorg lagi merengek nk kau angkat gak
huhuhuhu

yg mana
bile dia takde duit
dia selalu mintak kat aku
(20 sen je pon)
hehehe

dulu
aku tak taw
tak faham
ape semua tu

dulu
bile aku tgk kau sedih kat kerusi
sbb result exam kau kurang baik
aku lihat dari jauh
dan berlalu pergi
sbb aku malu
nk pujuk kau
aku malu
nk pergi kat kau
sbnrnyer hati aku saket taw tgk kau sedih

tp
nak wat camne
sbb
pelajaran
kita terpisah
kau masuk sekolah agama lelaki
aku masuk sekolah agama perempuan
dan terus takde berita kau lepas tu


tp
aku nak kau tahu
kenangan itu
sentiasa segar dlm ingatan aku
dan
tak pernah luput

utk sebelas tahun

kenangan itu tetap dihati dan diingatanku

takpe la

mungkin ade hikmahnya kenapa semua ini terjadi

mase aku terjumpe kau secara tak sengaja
dan itu merupakan kali terakhir
aku jumpe kau
di shopping Kompleks

Hatiku berdebar
dan aku mula sedar
"aku cinta kau"

namun,
nak wat camne
kau dgn family kau
aku dgn family aku

kau pandang aku dan tunduk
aku pandang kau
tgk ape kau buat
kau sorg je kat sudut tu
membelek alat tulis
tp aku tgh byr barang kat cashier mase tu
terus aku pandang kat cashier
ye la nk byr barang
lepas tu kau hilang
mase nk balik..aku dlm kereta
kau ade ngan family kau kat luar
sekali lagi kau tunduk bila kau nmpk aku
dan kau terus berlalu pergi
muke kau
suci je mase tu
muka bersih

ye la
budak sekolah agama
tp
ntah la

aku harap kau bahagia skrg
dlm ape jua yg kau lakukan

dan

aku juga berharap
pegangan agama kau
takkan luput ditelan zaman
spt mana
yg aku telah lihat
yg terjadi kpd kawan2x aku
syg sgt
5 thn sekolah agama tapi
ntah la
aku tak boleh nk ckp pape
sbb aku pun seorang yg sgt jahil
same je dgn mereka tu
hehehe

tp

aku harap sgt
kau tetap alim mcm dulu
spt mana dulu
suruh aku pegi surau
bkn suruh je
pakse lagi
hehehe
suke pakai songkok
tak layan perempuan sgt
baik je
hehehe

tp msti kau dah tak camtu kan
msti kau dah berubahkan
biasa la
manusia
mesti berubah

hurm..
tak pe la
walau dimana kau berada
aku harap kau bahagia

dan kenangan itu
akan sentiasa kekal di hati ini
sbg kenangan yg terindah

=)




2 comments:

soooooour said...

sungguh jaoh dikau pergi...meninggalkan daku sendiri.....uhuk2......~~

~~faizatul akma~~ said...

huhuh..xpe, sabo2..tuhan kan ade..akan sentiasa menemani..=)