Thursday, June 5, 2014

life is so easier back then.....

Yup...dulu hidup mmg sgt senang...ape pon tak payah nk pikir...ape yg aku rase betul aku buat je tanpa pikirkan kesan dan akibat...ape aku nak...mesti dapat...mesti kene ade...mesti boleh...mesti nak...sampai kawan2x aku mase belajar dulu ckp aku org senang...aku org kaya...aku byk duit but it is not...aku anak org biase2x je...cume aku ade sikit perangai yg mana kalo aku nak...aku tetap nak jugak walau ape pon terjadi...nak gak....so that is my life back then...so much easier....so much fun...nothing to worried about...

until.....

Now...I don't have any friends...my parents away...I am living alone and facing the life on by my own....sorang2x je....kene hadap semua ni...keje yg tak setimpal dgn kesusahan mase belajar dulu...belajar punya la pecah kepala...siapkan assgmnt...tak tido mlm study...maintainkan cgpa supaya tak dpt bawah 3.00...then I realized. ..all this thing is a shit...buat penat je belajar tinggi2x tp I got nothing...ape pon xdpt...kne hadap susah sorang2x..keje pon keje ape je...tak setimpal..I'm 26 n don't have any keje tetap...what a shit....what gonna be my future...mase depan aku gelap...terasa gelap sgt2x...aku tak nmpkmase depan aku....adekah ia masih wujud lagi? Kenapa begini jalan hidupku...bukan nk salahkan takdir tp ape yg aku dh buat sampai tersalah pilih jalan...jalan yg mempunyai mase depan yg gelap....why?

Terasa diri tersgt bodoh walau dh dpt segulung ijazah...terasa diri tak berguna walaupon dah jejak university....why? Ape matlamat hidup aku? Kenapa aku jd camni? why? Why?

2 comments:

hayya linda hanis said...

kita cuba & berusaha . mungkin belum sampai lagi . rezeki tu luas & byk saluran .kak linda doa akma dpt apa yg akma nk .

hayya linda hanis said...

sabar & usaha .